13 Mayıs 2013 Pazartesi

    MALIBU MOON rüzgarı FREEDOM CHILD ile
G2 Peter Pan Stakes’te de devam etti
11 Mayıs Cumartesi günü ABD-Belmont Park’ta bu yıl 59.su düzenlenen ve 1907 yılı Belmont Stakes galibi şampiyon safkan PETER PAN anısına koşulan G2 Peter Pan Stakes’i West Point Thoroughbreds, St. Elias Harası ve Spendthrift Çiftliği’nin ortaklaşa sahip oldukları, Thomas Albertrani’nin antrenesindeki FREEDOM CHILD (Malibu Moon – Bandstand / Deputy Minister) jokeyi Luis Saez ile kolay kazandı.
3 yaşlı 9 safkan İngiliz tayının katılımıyla, 1800 metre kum pistte gerçekleştirilen 200.000 $ ikramiyeli koşuda SAINT VIGEUR (Smart Strike-Sweet Way/Giant’s Causeway) ikinci olurken, GO GET THE BASIL(Andromeda’s Hero-Images In Jade/Jade Hunter) üçüncü, ABRAHAM(Distorted Humor-Tabarin/El Prado) da dördüncü oldu.
Kazanan FREEDOM CHILD için koşunun bitiriş derecesi 1.49.09 olurken, farklar 13 ¼ Boy-2 ¼ Boy-Burun şeklinde oluştu.

29 Eylül 2012 tarihinde Belmont Park’ta katıldığı koşuyla yarış hayatına başlayan FREEDOM CHILD, ikinci startı için 24 Kasım 2012 tarihinde Aqueduct’ta piste çıktı ve geçtiğimiz hafta Kentucky Derby’i kazanan bir diğerMALIBU MOON temsilcisi ORB’un hemen arkasında koşuyu ikinci tamamladı
Kariyerinin 4. startında Maiden’e veda eden ve son olarak G1 Wood Memorial Stakes’te start çıkışı büyük bir talihsizlik yaşayıp koşuyu çok gerilerde tamamlayan FREEDOM CHILD, G2 Peter Pan Stakes’in ardından yarış hayatının 6. startında 2. birinciliğini elde ederken, kazancını da 167.072 $’a yükseltmiş oldu.

West Point Thoroughbreds’in başkanı Terry Finley’in koşu sonrası vermiş olduğu demece göre FREEDOM CHILD’ın bir sonraki muhtemel yarışı 8 Haziran günü Belmont Park’ta koşulacak olan, 3 yaşlı İngilizler için Triple Crown’ın üçüncü ve son ayağını oluşturan G1 Belmont Stakes olacak.
FREEDOM CHILD’ın kazandığı G2 Peter Pan Stakes’i izlemek içintıklayınız

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder