13 Mayıs 2013 Pazartesi

12 Mayıs Pazar günü İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda günün en anlamlı koşusu olan Anneler Günü Koşusu’nu (Açık G3 / DHÖ / DKostantinos Makri’nin sahibi olduğu SEVDACAN (İbocan – Mesrure.54 / Sava) jokeyiHalis Karataş ile kazandı.
Dört ve yukarı yaşlı 18 Arap kısrağının katılımıyla, 1600 metre çim pistte gerçekleştirilen ve birincilik ikramiyesi 110.000 TL olan koşuda VOKAL(Demirkazık-Şahnur/Druid) ikinci olurken, HİSARPINAR (Hisarhan-Sapha.28/Umut.2) üçüncü, SENNU (Demirkır-Mesrure.56/Alkuruş.13) da dördüncü oldu.
Kazanan SEVDACAN için koşunun bitiriş derecesi 1.46.05 olurken, farklar 1 Boy-2 Boy-Baş şeklinde oluştu.
3 Ağustos 2008 tarihinde İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda gerçekleştirilen Şartlı-1 koşuyu kazanarak yarış hayatına başlayan SEVDACAN, yarış hayatının 82. startında 18. birinciliğini elde etti. Anneler Günü Koşusu’nu 2009 yılında kazanan, 2011 ve 2012 yıllarında ise üçüncü olan 8 yaşındaki al kısrakSEVDACAN, son olarak 17 Nisan günü İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda katıldığı 1500 metre kum (sentetik) pistteki Şartlı 5 koşuyu bugünkü jokeyi Halis Karataş idaresinde kazanmayı başarmıştı.
 
Koşu sonrasında kazanan atın sahibi Kostantinos Makri'ye plaketini Türk Anneler Derneği Vakfı Başkanı Gül Baysal verdi.
 
Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi İnci Özdemir de günün anısına Türk Anneler Derneği Vakfı Başkanı Gül Baysal ile Kadın Hakları Koruma Derneği Genel Başkanı Av. Gönül İşler'e birer buket çiçek verdi.
Şeref tribününde düzenlenen kupa törenine, Türkiye Jokey Kulübü Asli Üye eşleri, Türk Anneler Derneği Vakfı ve  Kadın Hakları Koruma Derneği Üyeleri de katıldı.
ANNELER GÜNÜ  
Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de Anneler Günümayıs ayının ikinci pazar günü kutlanmaktadır. Bizleri dünyaya getirip binbir güçlük ve fedakarlıkla hayata hazırlayan, yaşam boyu karşılaştığımız en sıkıntılı günlerde bile sığınacağımız tek güvenilir liman olarak kalan sevgili annelerimiz adına düzenlenen müstesna koşu öncesinde, bu yüce varlığa en derin şükran ve saygılarımızı bir kez daha belirtmekten Türkiye Jokey Kulübü olarak büyük bir kıvanç duyarız.
Günün anısına hipodrom giriş kapılarında bayan yarışseverlere çiçek takdim edildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder